Συμπόσιο Πυρηνικής Πολιτικής ΝΑΤΟ, (NATO Nuclear Policy Symposium 2021), Χανιά, Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ), 3-4 Νοεμβρίου 2021

ΓΔΠΕΑΔΣ / ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Το Συμπόσιο Πυρηνικής Πολιτικής της Συμμαχίας 2021 (NATO Nuclear Policy Symposium 2021) έχει την τιμή να φιλοξενήσει για πρώτη φορά η χώρα μας στις 3 και 4 Νοεμβρίου 2021, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ) στα Χανιά.

Το Συμπόσιο θα είναι διήμερης διάρκειας και συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την Διεθνή Γραμματεία του ΝΑΤΟ, ενώ την διεξαγωγή και υλοποίηση συντονίζει η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ).

Σκοπός του Συμποσίου το οποίο απευθύνεται σε υψηλά στελέχη και αξιωματούχους των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών των κρατών μελών της Συμμαχίας, είναι η ανταλλαγή απόψεων για θέματα πυρηνικής πολιτικής και αφοπλισμού. Το ΝΑΤΟ θα εκπροσωπήσει η κυρία Jessica Cox Διευθύντρια Πυρηνικής Πολιτικής της Συμμαχίας, ενώ από πλευράς ΥΠΕΘΑ, ο Γενικός Διευθυντής ΠΕΑΔΣ Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος.